Face the feedback: v4.0

Nog drie weken en ons verhaal bij JIDOKA zit er op. De voorbije drie weken waren voor ons vooral finetunen en ontvangen van feedback.

STAGE

Het go-to-market plan is ondertussen aan zijn einde gekomen. De week voor de paasvakantie hebben we ons bezig gehouden met het afwerken van het document, eventuele schrijffouten er uithalen, conclusies maken en overlopen welke tips we eventueel nog kunnen meegeven aan JIDOKA.

Om het go-to-market plan te vervolledigen hebben we de customer journey en de buyer persona toegevoegd.

De customer journey bestaat uit de verschillende stappen die je klanten nemen voor én na een aankoop. Een overzicht van alle interacties die klanten met je onderneming hebben, helpt je beter begrijpen hoe ze precies denken. Daardoor kan je nieuwe kansen identificeren om je klantrelaties en verkoopcijfers te verbeteren.

De buyer persona is een blueprint van jouw ideale klant, het is een fictieve voorstelling van hoe jouw ideale koper eruit ziet, gebaseerd op demografische data ( woonplaats, leeftijd, geslacht, …) en gegevens over zijn of haar online gedrag.

Vorige week donderdag hebben we misschien wel onze laatste feedback van Patrick gekregen. Hij was zeer enthousiast over het geleverde resultaat en daarom zijn we uitgenodigd om het eindresultaat te presenteren aan het managementteam op het einde van onze stageperiode.

BACHELORPROEF

De resultaten van onze enquête zijn eindelijk binnen en we zijn ondertussen ook begonnen met het analyseren van de gegevens.

Nu we deze gegevens hebben, kunnen we beginnen zoeken naar verbanden tussen de vragen en zo werken naar het einde van onze bachelorproef.

Net zoals het presenteren van ons go-to-market plan mogen we het team van JIDOKA rijker maken aan informatie in verband met Gamification, deze presentatie zal samenvallen met die van ons marketingplan.

ZELFREFLECTIE

Het begint ondertussen enorm in te korten, nog drie weken en onze stage zit er op. We hebben enorm veel voldoening gehaald uit het maken van het go-to-market plan voor JIDOKA. Vooral omdat we al onze kennis van de voorbije drie jaar opnieuw hebben opgefrist en deze omgezet in praktijk. We beseffen ook dat niet veel marketing stagiairs deze kans krijgen en daarvoor zijn we ook JIDOKA zeer dankbaar. We kijken uit naar de laatste drie weken en hopen er een mooi einde van te kunnen maken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s