Mission: 33,33% Complete

Vier weken zijn er ondertussen al gepasseerd. We zijn nog steeds zeer tevreden dat we de keuze hebben gemaakt om bij Jidoka stage te lopen. Elke dag leren we iets nieuws in de grote wereld van IT. Om eerlijk te zijn waren we een beetje verbaasd dat er alweer twee weken gepasseerd waren en dat het tijd was voor een nieuwe blogpost.

De voorbije twee weken hebben we ons beziggehouden met het finalizen van de concurrentieanalyse. Het is zeer interessant om Jidoka te vergelijken met haar concurrenten. Elk IT-bedrijf heeft een aspect dat hen differentieert van de rest. We zijn er ook achter gekomen wat Jidoka hun uniek aspect is, maar die gaan we nog niet prijsgeven 😉.

Kantoor Hasselt

Het is ons opgevallen dat er een zeer familiale sfeer binnen Jidoka heerst terwijl het geen familiebedrijf is. Ze werken allemaal zeer nauw samen en als er iemand niet op kantoor is, wordt er een conference call georganiseerd om elkaar up-to-date te houden.

Natuurlijk is onze hoofdopdracht het schrijven van een go-to-market plan, dit begint beetje bij beetje meer vorm te krijgen. We hebben alle huidige klanten van Jidoka geanalyseerd en hebben nu een goed beeld hoe Jidoka te werk gaat. Het blijkt ook dat de klanten van Jidoka zeer tevreden zijn over de samenwerking. Niet enkel resultaatgericht maar ook omdat er echt een relatie wordt opgebouwd.

We zijn nu de mogelijke toekomstplannen van Jidoka aan het uitschrijven. Welke markt kunnen ze nog bespelen? Hoe kunnen ze meer projecten aannemen, zonder dat ze te veel hooi op hun vork nemen? Dit zijn de vragen die we nu aan het beantwoorden zijn zonder dat Jidoka haar identiteit verliest.

We zitten ondertussen al op één derde van onze stage. De tijd is voorbij gevlogen en we zijn enthousiast om het eindresultaat aan Patrick Hellemans & Paula Kozanecka te kunnen voorleggen. Hopelijk staan we binnen twee weken nog een stuk verder. We kijken er alvast naar uit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s