Integratie in de IT-wereld

Onze eerste stappen op de Corda Campus

Wij zijn 2 marketing studenten van de PXL. Momenteel zijn wij 2 weken actief bij JIDOKA en de tijd vliegt voorbij. We doen hier onze stage én onze bachelorproef, dus we zitten nooit zonder werk.

Voor onze stage moeten wij een go-to-market (GTM) plan maken en voor onze bachelorproef gaan we onderzoeken of Gamification een impact kan hebben op de intrinsieke motivatie van werknemers.

Stage

Een go-to-market plan is het plan van een organisatie dat gebruik maakt van hun interne en externe middelen om hun unieke waardepropositie aan klanten te leveren en concurrentievoordeel te behalen. Dus wij gaan kijken volgende puntjes onderzoeken:

  • Wie is JIDOKA eigenlijk?
  • Wat doet JIDOKA precies?
  • Wie zijn concurrenten van JIDOKA?

In het begin was het vaag omdat wij geen IT achtergrond hebben, maar wij mogen Patrick Hellemans (CEO) elke dag vragen stellen als wij iets niet snappen. Patrick stuurt ons zo de juiste richting uit om bijvoorbeeld te onderzoeken wie JIDOKA is en waarom het zo succesvol is.

De eerste 2 weken hebben we ons bezig gehouden met de concurrentieanalyse van JIDOKA. We hebben al veel concurrenten overlopen, deze concurrentieanalyse was voor ons essentieel om beter te begrijpen wat Jidoka nu precies doet en welke concurrent onder welke categorie valt. Net omdat IT zo een brede sector is, word je in het begin volledig overspoelt met informatie. Nu kunnen we deze informatie eindelijk beginnen plaatsen.

Bachelorproef

Het onderzoek van de bachelorproef heeft een ingewikkelde titel, maar is simpel uit te leggen. Gamification is het toepassen van speltechnieken in een niet spel-context. Een voorbeeld van Gamification is een online agenda, via een bepaald ‘programma’ kan je op een leukere manier dan iets plannen.

Wij gaan onderzoeken of er ook gamification tools bestaan die de intrinsieke motivatie van werknemers kunnen verhogen. We gaan dit onderzoeken door eerst een motivatie-tevredenheidsenquête te houden bij bedrijven. Daarna gaan we een literatuurstudie doen over Gamification en welke tools er zijn. De laatste stap is de enquête koppelen aan de literatuurstudie en zo erachter komen welke tools een oplossing kunnen bieden om de motivatie bij werknemers te verhogen.

We zijn zeer nieuwsgierig naar wat de rest van de stage nog gaat brengen en wat er nog allemaal op ons af gaat komen. We beginnen stilaan de IT-termen onder de knie te krijgen en het GTM plan begint ook vorm te krijgen. We kijken positief naar de komende weken toe.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s